Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska guppen bortfrån Kristinavägen

Både guppen och parkeringsfickorna på Kristinavägen planas ut och det blir målade övergångsställen. Dessutom görs gatan om med träd och cykelbana från Skolgatan ner till Prästgatan.Så ser förslaget ut nu, och byggstart blir efter Lindemarken.

Annons

Det var hösten 2001 som Kristinavägen byggdes om. Och sedan dess har klagomålen haglat in till trafikansvariga och kommunledning.

Nu när södra delen av gatan ska byggas om, så görs samtidigt förändringar vid de så kallade ”tuttarna”, och vägbulorna planas ut. I stället ska parkeringsfickor och fartdämpning markeras med sten i samma nivå som asfalten. Till detta har 500 000 kronor avsatts.

Resterande del av Kristinavägen ska också få träd, cykelbana och parkeringsfickor. Denna del är beräknad att kosta maximalt två miljoner kronor, varav Trafikverket står för hälften. Summan är inräknad i planeringsutskottets budget sedan tidigare.

Behövs sakkunnig

Förslaget har tagits fram av Magnus Nordkvist, upphandlingsansvarig på kommunstaben, i samarbete med NCC, som är helentreprenör.

– Men det behövs en sakkunnig under arbetet och den tjänsten kommer vi att köpa av en konsult. Vem det blir är inte klart än, säger Magnus Nordkvist.

Allt vägarbete ska göras med tanke på tillgänglighet för handikappade. Denna aspekt fanns inte med då ombyggnaden påbörjades för tio år sedan. Nu ska såväl handikapprådet som köpmannaföreningen och fastighetsägare få chans att se förslaget innan arbetet drar i gång. Det krävs också ett igångsättningstillstånd från kommunstyrelsen innan byggstart.

Mer läsning

Annons