Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Lindesberg bli ännu färgrikare

Lindesbergs centrum ska bli ännu färgstarkare i sommar efter fjolårets streetart-projekt Paint the city. Lindesberg ska spraymålas i en sommarjobbsatsning med Region Örebro län.

Annons
Ett färgrikare Lindesberg. Med Anya Blom och hennes sommarjobbsgrupp med unga gatukonstnärer. Gatukonst som feriepraktik är tanken. Utsmyckning av Lindesberg ska bli resultatet. En gångtunnel vid Brotorpsskolan ska bli ett offentligt konstverk.

– Projektet kommer att avslutas med att vi gör en make over av gångtunneln vid Brotorpsskolan, berättar Anya Blom, gatukonstnär och handledare för streetart-satsningen i sommar.

Precis som tidigare år så erbjuder Region Örebro län feriepraktik för ungdomar i dans och film. Men tre nyheter finns med i jobb-utbudet från i år: bild/form, teater och slöjd. Bild/form arrangeras i Lindesberg, teatern i Hällefors och slöjd samt dans och film i Örebro.

I tre veckor ska ungdomar i åldern 15-18 år arbeta med streetart eller muralmålning som det också heter.

– Vi har en lokal hos Hill Street som vår bas. Deltagarna ska få prova på att arbeta med gatukonst och varje person ska först ges möjlighet att individuellt hitta sin grej i konstutövandet. Sedan blir slutprojektet att gemensamt skapa ett permanent konstverk i gångtunneln, säger Anya.

Anya är proffessionell gatukonstnär och var med i projekt Paint the city 2014 där graffiti-konstnärer utsmyckade Lindesbergs centrum. Feriepraktik bild/form genomförs i samarbete med Lindesbergs kommun, Bergslagens kommunalteknik och Studiefrämjandet.

Mer om feriejobben i länet

Alla ungdomar i länet från 15-18 år får söka feriepraktikplats via Region Örebro län. Sista ansökningsdag är den 15 mars.

För ungdomar under 18 år är lönen 65 kronor/timme. Över 18 år 80 kronor/timme. Max arbetstid 7 timmar/dag.

Feriepraktik erbjuds i olika områden, som kultur, vård, kontor, kök och parkarbete.

Mer läsning

Annons