Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny chef utsedd för kultur- och fritid

Johan Tranquist vid Örebro universitet erbjuds tjänsten som chef på kultur- och fritidsförvaltningen. Det beslutade en enig kommunstyrelse i tisdags förmiddag.

Annons

Av totalt 38 sökande, 26 män och 12 kvinnor föll valet till slut på Johan Tranquist.

– Det har varit en lång och noggrann process, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Ceder (S).

Tranquist är 53 år gammal och arbetar sedan sju år tillbaka vid Örebro universitet som kanslichef på Nationellt cent-rum för främjande av god hälsa hos barn och ungdom.

Han är bosatt i Örebro och familjen består av två tonårsbarn. Det enkla friluftslivet, mat- och musikkultur lyfter han fram i sin ansökan som sina stora intressen.

Johan Tranquist har under större delen av sitt yrkesliv arbetat med folkhälso- och föreningsfrågor på lokal, regional och nationell nivå med statliga företag, kommun och landsting som arbetsgivare. Under fem år var han utredare och avdelningsdirektör på Folkhälsoinstitutet.

Långdragen rekrytering

Det nuvarande arbetet vid Örebro universitet innefattar ansvar för ekonomi, budget och personal samt planering och verksamhetsuppföljning.

Denna chefsrekrytering har varit långdragen. Inte den enda i sitt slag i kommunen. Tidigare chef Anders Brännström gick i pension för snart 1,5 år sedan. Då tillsattes Jan Holmquist som tillförordnad förvaltningschef på konsultbasis. Detta skulle vara en kort tid, men blev lång då en tidigare rekrytering avbröts i samband med att hela förvaltningens existens ifrågasattes av tidigare styrande majoritet.

Spännande uppdrag

Eva Wahlsten har som pensionerad personalchef i uppdrag att slutförhandla detaljer med Johan Tranquist. Det är bland annat lön och när han kan börja. Troligtvis handlar det om senare delen av augusti.

– Det är ett spännande och hedrande uppdrag jag erbjuds, säger Johan Tranquist.

Ekohus

Efter att ha bekantat sig med Lindesberg tänker han se om och var det kan finnas förutsättningar för ett drömprojekt.

– Jag tycker i grunden att man ska bo där man verkar. Jag bodde tidigare i Garphyttan och om jag hittar rätt plats skulle jag vilja bygga mig ett ekologiskt passivhus på lagom sommarcykelavstånd från Lindesberg, säger Johan Tranquist.

Mer läsning

Annons