Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny framstöt om konstgräs vid skolan

Bergslagsalliansen har tillsammans med idrottscollege vid Lindeskolan drivit frågan om en konstgräsplan vid skolan en längre tid. Den senaste tiden har dock inte mycket hänt och nu är frågan om projektet ska drivas vidare överhuvudtaget.

Annons

– Skolan trycker på fortfarande, säger Per Eriksson, ordförande i Bergslagsalliansen, där Frövi IK, IFK Lindesberg, FK Lindesberg, Grönbo IF, Guldsmedshytte/Stråssa BK och Wedevågs IF ingår. Inga beslut är tagna än.Alliansens ordförande menar att en konstgräsplan är ett måste om fotbollsgymnasiet vid Lindeskolan ska ha en framtid. I annat fall är han rädd för att fotbollsintresserade elever söker sig till skolor i Örebro i stället.

Möte om en dryg vecka

– Jag ska försöka kalla ihop representanter för alliansklubbarna till ett möte i mitten av september, säger Per Eriksson. Då måste vi ta ställning till om vi ska fortsätta driva frågan om konstgräs vid Lindeskolan.

En av alliansklubbarna, IFK Lindesberg, bygger egen hall med konstgräs. Samtidigt fortsätter IFK att stötta planerna på en anläggning vid Lindeskolan.

– Jag har inte hört något annat, säger Bergslagsalliansens ordförande.

Konstgräs vid Fröjevi

Frövi IK, också med i alliansen, vill ha konstgräs vid Fröjevi. Det önskemålet får stöd av Fellingsbro GoIF. Den fråga många ställer sig är om det är realistiskt med tre konstgräsplaner i Linesbergs kommun. Särskilt som den lokala fotbollen ligger på en rekordlåg nivå. Vill det sig illa har kommunen på herrsidan inte ett lag i division 5 säsongen 2012. Utan då spelar alla i sexan och sjuan.

Flera politiker har under resans gång gett uttryck för att det maximalt kan bli tal om två konstgräsplaner och att den ena bör ligga i södra kommundelen.

Mer läsning

Annons