Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny högstadieskola byggs på Stadsskogsvallen

Bortsett från att  det är betämt nu attden nya högstadieskolan ska ligga på Stadsskogsvallen börjar detaljer på utformningen skönjas.

Annons
Ny arena. Stadsskogsvallen är avvecklad som idrottsplats och den gamla träläktaren revs förra vintern. Nu placeras den nya högstadieskolan på det tidigare idrottsområdet. Arkivfoto: Michael Landberg

Barn- och utbildningsnämnden, bun, bestämde i måndags läget och vänder sig till kommunstyrelsen. Förhoppningen är att kommunledningen i maj lägger ut uppdraget att ändra detaljplanen.

Vänsterpartiet avstod från att delta i beslutet och SD höll fast vid att en ny skola bör läggas där den gamla Stadsskogsskolan finns. På den punkten har Centern ändrat sig, De ställer sig bakom den gamla idrottsplaysen.

Detaljplaneändringar tar tid, ofta minst ett år.

– Tidplanen om en ny skola till höstterminen 2017 är ambitiös, säger Linda Svahn, (S), ordförande i bun.

En rad detaljer för hur den nya skolan ska utformas är klara.

Skolan byggs för 500 elever för årskurs 7-9. Den ska byggas på höjden för att behålla så mycket fri markyta som möjligt.

– Grundsärskolan samordnas till ett ställe. I dag finns den både på Kristinaskolan och Brotorp, säger Linda Svahn.

Eleverna på Kristinaskolan som går i grundsärskola går i årskurs 1-9 och det blir en stor åldersskillnad mellan de äldsta och övriga elever på Kristinaskolan som har låg- och mellanstadium.

Det ska finnas fritidsgårdsutrymmen på den nya skolan, en fullstor gymnastiksal och funktionella lärararbetsplatser. Kök och bespisning ska samordnas med Brotorpskolan.

– Det finns ett påbörjat arbete, men det är viktigt att vi utvecklar detta elevinflytande, att dagens elever får vara med om att utforma den nya skolan, säger Linda Svahn.

Mer läsning

Annons