Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ishall på gång

Fellingsbro/Frövi ik har inlett kampen mot klockan. Sedan drygt en vecka pågår arbetena med att bygga en ny ishall i idrottsparken. Den ska vara klar till den 1 oktober, då Länscupen inleds.

Annons
Robin Jonsson, till vänster och Marcus Johansson, från Novab, förbereder gjutning av kantbalk. För att hinna bli klara till fredag krävs det en del övertid av arbetsstyrkan. BILD: INGVAR SVENSSON

– Tidplanen är snäv, säger Kjell Eriksson, kassör i hockeyklubben. Men ibland kan det vara bra att ha en press på sig. Jag utgår från att leverantören gör allt för att planeringen ska hålla.

I slutet av veckan ska kantbalken vara färdiggjuten. Sedan kommer limträstommen att resas. Detta arbete beräknas ta fyra veckor.

– Sedan kommer väggarna att kläs med plåt, säger kassören. Därefter väntar olika installationer. Delvis ny belysning ska monteras liksom en helt ny sarg.

Ffik har för Lindesbergs kommuns räkning försökt köpa en begagnad sarg. Men det visade sig inte vara möjligt. I stället har en ny sarg för cirka 700 000 kronor beställts.

– Klubben kommer att hjälpa till både med att montera belysning och sarg. Vi måste göra vad vi kan för att hallen ska bli klar i tid.

Den nya ishallen kostar cirka 4,2 miljoner kronor. Försäkringsbolaget har ersatt klubben för den i vintras raserade hallen med cirka 2,5 miljoner kronor.

– Banken har gett oss klartecken för att öka lånet med cirka 1,6 miljoner, säger Kjell Eriksson. Lindesbergs kommun har gått med på att öka sin borgen med samma summa.

Om ishallen ska fortsätta att heta Bernehov är inte klart. Klubben hoppas kunna sälja namnet till något företag. I sånt fall försvinner Bernehov som namn.

– Vi har lite krokar ute. Men än finns ingen intressent.

Mer läsning

Annons