Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny lekplats ett lyft

Strax under 400 000 kronor har den kostat. Mycket pengar, men väl satsade. Det var de flesta överens om när den nya lekplatsen vid Trekanten i Fellingsbro invigdes på tisdagseftermiddagen.

Annons
Välkommen lekplats. Karin Lavestedt är glad att den nya lekplatsen nu är klar. Med sig på invigningen hade hon sonen Ture och hans kompis Maja Eriksson.

– Det känns jätteroligt att det är klart och att det blev så fint. Vi har varit här under byggtiden och spanat, berättar Karin Lavestedt som kom till invigningen tillsammans med sonen Ture.

– Det är roligt att kommunen vill satsa.

Ture sa inte så mycket, men tillsammans med kompisen Maja Eriksson for han som en skottspole runt lekplatsen för att testa de olika lekredskapen som fanns där.

Och de två var inte ensamma. Mängder med barn och nästan lika många vuxna hade kommit till invigningen.

Försenad ett år

Egentligen skulle lekplatsen ha byggts under fjolåret, men fullmäktige ville annorlunda. De 400 000 kronor som var avsatta till Trekanten hamnade istället i Lindesberg, dels vid Kristinaskolan, dels vid generationslekplatsen nere vid Strandpromenaden.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Carina Östrand fanns på plats för att förrätta invigningen, men innan dess hann hon se sig om bland lekredskap och sandlådor.

– Lekplatser är viktiga för stora och små. De är mötesplatser och de är också lärorika, konstaterade hon.

Stråssa näst på tur

Nästa lekplats på tur finns i Stråssa, men där kan det dröja innan något händer.

– Vi har ju fått ett inköpsstopp, så den har fått skjutas lite på framtiden, säger stadsträdgårdsmästare Arne Tschentscher som är den som köper in de nya lekredskapen och planerar de lekplatser i kommunen som byggs om.

När invigningen väl var avklarad med tal och sandpåfyllning i den ringformade sittbänken stod korv, saft och pepparkakor på tur.

Kultur- och fritids-chefen Johan Tranquist langade korv med benägen hjälp av bland andra lokala politiker.

Simon Öhrn, Lukas Eriksson och Mikael Sjöberg hade inget emot att testa de nya lekredskapen vid Trekanten i Fellingsbro.
Kultur- och fritidschef Johan Tranquist hade fullt upp med att servera korv till hungriga invigningsdeltagare.

Mer läsning

Annons