Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ridanläggning behövs

Frövi-Fellingsbro ryttarförening, Linde ridskola och Lindesbergs kommun har börjat jobba för att skapa en ny attraktiv ridanläggning i kommunen. Tre möten har hållits och ytterligare tre träffar är planerade.

Annons

– På kommunal nivå har frågan lyfts till kommunledningsstaben, säger Christofer Kärrdahl, ordförande i Frövi-Fellingsbro ryttarförening. Det ger oss en förhoppning om att kommunen kan tänka sig att hjälpa till ekonomiskt för att skapa bra möjligheter för alla ridintresserade.

Två arbetsgrupper är tillsatta. Målet är att skapa en gemensam vision. Den ena gruppen fokuserar på vilka byggnader som behövs. Den andra gruppen diskuterar vad en gemensam ridanläggning ska syssla med.

– Kommunens landsbygdsutvecklare Christer Kallin är med och leder diskussionerna. Vi siktar på att få upp frågan på politikernas bord i augusti.

Än så länge har ridklubbarna inte diskuterat lokalisering av en ny ridanläggning. Den frågan har medvetet undvikits så här långt.

Söka pengar

– När en ny ridanläggning kan tas i bruk beror också på hur snabbt en finansierings- och bygglovsprocess kan gå, säger Christofer Kärrdahl. Vi kan ju exempelvis söka pengar av Allmänna arvsfonden, EU, Boverket, Ungdomsstyrelsen och Sparbanksstiftelsen Bergslagen.

Christofer Kärrdahl hoppas att planerna ska kunna börja förverkligas under 2011. I dagarna kommer Frövi-Fellingsbro ryttarförening att annonsera ut stallet och övriga byggnader vid Holmen.

– Eventuellt överskott kan vi förhoppningsvis använda till en ny anläggning.

Mer läsning

Annons