Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya inslag medny föreståndare

Vintern vädras ur Uskavigården som laddat för en ny säsong. Urban Svensson är ny föreståndare, och med honom kommer en del nya inslag. Bland annat motorcykelkafé varje tisdag från och med den 17 maj.

Annons
Möter människor. Ida Gilsell gör sin sjunde sommarsäsong som receptionsansvarig på Uskavigården.

Riktigt stängt har inte Uskavigåreden varit i vinter eftersom Migrationsverket hyrde delar av anläggningen fram till i februari.

Det gjorde att receptionsföreståndaren Ida Gilsell även fick jobba i vintras.

– Det fungerade väldigt bra och jag fick träffa så otroligt många glada och trevliga människor, säger Ida Gilsell.

Att det kunde bli så positivt kunde hon inte föreställa sig dagen då det kom bussar med människor med sina få tillhörigheter i plastsäckar.

KD:s fd partisekreterare

Efter det ekonomiska krisåret 2008 på Uskavigården fick man till stora delar förlita sig på ideella krafter, men från och med i år finns återigen en föreståndare.

Det är Urban Svensson, fram till 2006 partisekreterare i KD. Han har sina rötter i Örebro och Uskavi där föräldrarna haft sommarhus. Det har han nu gjort till familjens åretruntbostad. Huset i Stockholm är sålt liksom mc-företaget han drivit.

Kristen mc-klubb

Urban Svensson är pastor i den kristna mc-klubben Christian Crusaders. Förra sommaren introducerades Family bike week på Uskavigården med besök av pastor Jerry och hans fru Linda från USA. Pastor Jerry är organisationens internationella ledare.

Familjemotorcykelveckan återkommer i sommar 21–24 juli liksom pastor Jerry.

Det gör även Gösta Bergs oljemålningskurs, knyppling, liksom att familjen Barsom forstätter att driva restaurangen även i sommar.

– Valborg står närmast på tur, säger Ida Gilsell. Kvällen börjar med en konsert med bandet Country church följt av brasa och vårtal av Uskavibon och KD-politikern Lars Molin.

Öppen scen

– Jag har en ambition att öka samarbetet i närområdet, och att gamla gäster ska känna sig hemma samtidigt som vi kommer med nya inslag, säger Urban Svensson.

Ett nytt inslag i de tankebanorna är arrangemanget öppen scen 17–18 juni.

– Det finns så många unga musiker som repar i lokaler, men som har små möjligheter att komma ut och spela. Det ska vi erbjuda. Slår det väl ut blir det fler sådana arrangemang, säger Urban Svensson.

Här har Studiefrämjandets Christer Pihlblad erfarenheter fått vara med.

Bakluckeloppis den 14 maj är ytterligare en nyhet för året på Uskavigården.

Mer läsning

Annons