Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya möjligheter på Lindeskolan

I hela landet växer intresset för att läsa beteendevetenskap. Därför startas en sådan utbildning på Lindeskolan nästa höst.

Annons
Lindeskolan utökar. Eleverna som söker till gymnasiet i vinter har möjlighet att välja beteendevetenskaplig inriktning på samhällsprogrammet.Arkivbild: Maria Andréasson

Många från Lindeskolans område har de sista åren valt ett program med beteendevetenskap och därför gått till andra skolor.

– Så det finns alla skäl att starta detta även här i Lindesberg, säger rektor Eva Boström.

Kompetensen finns redan hos lärarstaben. Därmed blir det inga stora nya kostnader.

– Kan vi behålla några elever som annars skulle valt Örebro så lönar det sig snabbt. Elever som går i andra kommuner måste vi ju betala dyrt för.

Däremot krävs en del schematekniska lösningar i form av samläsning med de andra inriktningarna på samhällsprogrammet.

Ledarskap, sociologi och psykologi är exempel på beteendevetenskapliga ämnen.

Första året läser eleverna gemensamt, inriktning väljs inför andra året. Det kommer finnas tre val: samhällsvetenskap, beteendevetenskap eller medier/information/kommunikation.

Det här kommer att gälla elever som börjar på Lindeskolan hösten 2015, då det behöver ingå i en ny treårscykel med en ny timplan.

Redan nu finns en organisation för två samhällsklasser per årskull. Så ska det förbli eftersom de olika inriktningarna ingår i samma klass.

Mer läsning

Annons