Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyföretagande fick en rivstart

Nyföretagcentrum Bergslagen har både tjuvstartat och rivstartat, men i måndags morse gick det officiella startskottet. Då invigdes verksamheten på kommunens utvecklingsenhet i Lindesberg.

Annons
Officiell start. Jörgen Bengtson Nyföretagarcentrum Sverige klippte band i Lindesberg tillsammans med Ulla-Britt Norgren, ordförande för Nyföretagarcentrum Bergsplagen. Foto: Michael Landberg

Tjuvstarten skedde redan förra veckan på företagarfrukosten i Nora och rivstarten står Gunilla Pöchhacker för. Hon är Nyföretagarcentrum Bergslagens rådgivare.

– Jag har redan haft möten med fyra blivande företagare i Lindesberg, säger Gunilla Pöchhacker.

Det gäller företagare i vardande i medelåldern och med inriktning på serviceföretagande.

– Vårt mål är att det ska bli fler företag i Bergslagen, men vi ska också vara realistiska. Därför säger jag inte si eller så många inom en viss tid, säger Gunilla Pöchhacker. Hon är anställd till 40 procent som rådgivare.

Idén med Nyföretagarcentrum är att organisationen består av företagare som ger råd till mindre erfarna företagare i starten. Ulla-Britt Norgren är Nyföretagarcentrum Bergslagens ordförande. Föreningen drivs dels av näringslivet, dels av kommunerna.

Förberedelserna för Bergslagens lokala nyföretagarcentrum har tagit något år.

– Vi har haft en fantastisk support från kommunens näringslivschef Merit israelsson och vi har fått med många delaktiga företag. Målsättningen är att det är bättre med många små än bara ett fåtal stora, säger Ulla-Britt Norgren.

Däremot är det väsentligt att ha med den lokala banken och redovisningsföretagandet på orten, och de har varit med sedan förberedelseran började. Bergslagens Sparbank sitter med i föreningens styrelse.

Mer läsning

Annons