Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyordning för skolskjutsarkritiserades av föräldrar

Oron och ilskan var stor i Storåskolans matsal i går kväll. Orsaken var den nyordning för skolskjutsarna som börjar på måndag.

Annons
Lina Ramberg (till höger) från Länstrafiken blev hårt ansatt på informationsmötet. Till vänster kommunnens skolskjutskontakt Lena Åström.

Lindesbergs kommun har bestämt sig för att samordna skolskjutsar med linjetrafiken. Syftet har varit att bättre utnyttja resurserna, spara pengar samt att även få bättre ordning i bussarna genom mer vuxennärvaro.

Men han fick inget medhåll från de 50-tal föräldrar som kommit till informationsmötet.

– Det är problem med stökiga vuxna på bussarna. Vi vill inte att våra barn ska utsättas för våld eller otrevligheter, var den allmänna meningen.

Planeringen med bussbyten vid Storåskolan för vissa elever var det få som trodde skulle fungera smärtfritt. Många oroades också över att deras barn förväntas kliva på och av vid riksvägen.

Lina Ramberg från Länstrafiken lovade att titta över om bussbytena kunde göras enklare och säkrare. Hon sa också att det skulle blir en förstärkt vuxennärvaro på måndag så att inga barn hamnar fel.

Mer läsning

Annons