Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nypremiär för Kräftfesten

Till helgen återupptas traditionen med Kräftfesten i Lindesberg. Redan har 300 förköp till festen sålts och minst 150 kilo kräftor beräknas ätas upp.

Annons

- Vi har redan sålt cirka 300 förköp till kräftfesten och till dansbandskvällen och vi beräknar cirka ett halvt kilo kräftor eller strax däröver per person, berättar Kent Persson från Vasselhyttans Taxi och Buss som är huvudarrangör med assistans av föreningen LIF Lindesberg.

Kräftfesten genomförs på lördag kväll i Lindesbergs arena. Det är en gammal tradition som nu väcks till liv igen. Tidigare var det Lindlöven som anordnade kräftfesten. Sedan har evenemanget legat i träda en tid och nu är det alltså dags igen. 

- Vi har hyrt Schytts dansband till dansen som sker efter kräftmiddagen. Middagen börjar klockan 19 och från cirka klockan 21 öppnar vi upp för dans också.

Arrangörerna räknar med 500-600 besökare totalt under kvällen.

- Vi har bland annat en buss med folk som kommer från Hallsberg och en annan buss med folk från Ramsberg.

För att delta i kräftfesten krävs förköp. Däremot går det utmärkt att lösa entrébiljett på lördag kväll enbart för dansen efter middagen.

Schytts är ett dansband som varit med länge och är relativt kända inom sin musik. Sedan starten 1962 har gruppen bland annat levererat hits som Ajajaj, Hasta la vista och Babylon.

Mer läsning

Annons