Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt avtal om tillfälliga boendeplatser

Migrationsverket har tecknat avtal om ytterligare 110 tillfälliga boendeplatser i Lindesbergs kommun. Det meddelar verket i ett pressmeddelande. De första anländer redan idag måndag.

Annons

Migrationsverket är i behov av att utöka antalet boendeplatser för asylsökande runt om i landet med anledning av den ökning av antalet sökande till Sverige de senaste veckorna. De boenden som Migrationsverket redan hyr har snabbt fyllts.

I fredags stod det klart att verket tecknat avtal om ytterligare 110 tillfälliga boendeplatser i kommunen, nämligen vid Uskavigården.

De första asylsökandena anländer dit redan idag måndag.

– Vi har sedan tidigare 50 platser på Kalmarslunds camping och det fungerar bra. Vi har en bra dialog med kommunen vilket borgar för ett bra mottagande av de asylsökande, säger Ewa Zimmermann, enhetschef på Migrationsverkets mottagning i Lindesberg i pressmeddelandet.

Framför allt är det nya lägenhetsboenden som Migrationsverket har behov av, men för att lösa den akuta boendebristen kommer även ett antal alternativa boenden, såsom campingar, att nyttjas.

Mer läsning

Annons