Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt gym i gammal verkstad ska locka idrottsturism

Lokalerna efter Engströms mekaniska verkstad på Ånäsvägen har till stora delar stått tomma i flera år. Före jul räknar Ola Nordahl med att slå upp portarna till en helt ny träningsmöjlighet i Lindesberg.

Annons
Branschbyte. Det gamla verkstadsföretagets lokaler ändrar under hösten skepnad till gym och idrottsanläggning i byggandens ”vita del” där fasadrenoveringar påbörjats.Foto: Michael Landberg

Det handlar om totalt 1 600 kvadratmeters lokalyta inomhus med sex meters takhöd som mest.

– En del blir hall med möjlighet för exempelvis innebandyspel och gruppträning, den andra delen anpassas för gym och gruppträning. Jag tror vi kan locka en del idrottsturism till Lindesberg med detta, säger Ola Nordahl.

Han driver sedan tidigare Frövi Näsby gym.

Köpmannen Per Eriksson förvärvade för inte så länge sedan industrifastigheten och har nu fått en hyresgäst till en stor del av lokalerna.

Inledningsvis ska arbeten med värme och ventilation, fasader och utemiljö göras. Senare ska husets inre byggas om för de nya behoven.

– Förutom det traditionella kommer vi att ha träningsredskap som inte finns någon annanstans ännu och bredda oss mot idrottstester, säger Nordahl.

Lokalstorleken i sig ger många möjligheter.

– Bland annat att det aldrig ska behöva bli köer. Det ska alltid finnas möjlighet för besökaren att träna de muskelgrupper han eller hon vill, och utemiljön är också en tillgång för träning, säger Ola Nordahl.

Målsättningen han har är att öppna i december.

I fastigheten har tidigare tillverkats bland annat mangelmaskiner och kupévärmare.

Mer läsning

Annons