Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökad fylla på årets cruising

Tjugofem personer omhändertogs för fylleri i samband med cruisingen i Lindesberg på lördagskvällen och natten till söndag. Det är betydligt fler än tidigare.

Annons

En av de omhändertagna är under 18 år, säger Mattias Forssten, polisens insatschef. Resten är vuxna. Så den här gången skötte sig ungdomarna bra.

Arresten i polishuset i Lindesberg fylldes snabbt. Därför fick polisen transportera en del till Örebro. Där blev det också fullt och då fick några köras till polishuset i Karlskoga.

– Vi försökte samordna transporterna så gott det gick, säger insatschefen. Men det gick ändå åt mycket resurser och tid.

Nära partytältet

Merparten av fylleristerna togs efter Kristinavägen och i närheten av partytältet vid arenaområdet. På båda ställena fanns det gott om folk i rörelse.

– Jag ser ett samband mellan antalet omhändertagna och det faktum att vi bara fick en anmälan om misshandel, säger Mattias Forssten. En del av fylleristerna har förmodligen hamnat i bråk om vi inte ingripit.

En man blev misshandlad av en annan man mitt emot Frosths. Målsägaren ådrog sig en del skador. Gärningsmannen blev utpekad av flera vittnen och omhändertogs för fylleri.

– Han släpptes på söndagsförmiddagen.

Rattfylleri

I närheten av Statoil omhändertog polisen en man, som är misstänkt för grovt rattfylleri. Han hade 1,5 promille i blodet och fick sova ruset av sig innan han släpptes.

– Med tanke på att det var så mycket folk ute var det här otäckt. Den här personen hade kunnat kört på en eller flera åskådare, säger insatschefen.

Under kvällen tog polisen upp en anmälan om brott mot strålskyddslagen. En kvinna lekte med en grön laserpekare från en fastighet ut mot Kristinavägen. Den misstänkta är identifierad och laserpekaren har beslagtagits.

Bra samarbete

– Som mest hade vi 30 poliser i tjänst och det behövdes, säger Mattias Forssten. Jag kan även konstatera att samarbetet med arrangörerna fungerade bra. Vi är nöjda även om vi hade mycket att göra.

Mer läsning

Annons