Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökad takt krävs i tillverkningen

Meritor brottas fortfarande med en eftersläpning när det gäller tillverkning av bakaxlar. Det handlar om cirka 1 000 axlar. Därför måste tillverkningstakten öka.

Annons

– Vi behöver ligga på en takt av 510 bakaxlar per dygn för att komma i fas, säger Ulf Mattsson, ordförande i den lokala Metallklubben.

Från bemanningsföretag

I början av veckan tog företaget in ytterligare fyra personer från ett bemanningsföretag. Hur länge de kommer att behövas är inte klart.

– Jag tror det är ganska mättat nu på personalsidan, säger Metalls ordförande. Vi har arbete så det räcker. Men det är angenäma problem. Ingen vill ha tillbaka den situation vi hade under 2009 då finanskrisen slog till med all kraft.

Materialcentrum

Meritor har nyligen startat ett materialcentrum i den gamla Cavab-fabriken i Lindesberg. Där plockas alla komponenter upp i egen regi. Tidigare har ett utomstående företag skött den uppgiften.

Inget klart om ny chef

När det gäller frågan om vem som ska bli ny platschef efter Birgitta Ewerlöf, som sagt upp sig och tänker sluta framåt sommaren, är ingenting klart.

– Det är helt tyst från företaget i den frågan, säger Ulf Mattsson. Vad jag vet har inga annonser varit ute. Däremot pågår säkert diskussioner.

Vill ha svensk platschef

Metalls önskemål om att få vara med och intervjua eventuella kandidater kvarstår. Facket vill ha en svensk platschef med erfarenhet från fordonsbranschen.

– Det är ju inte otänkbart att det kan finnas lämpliga personer på Saab i Trollhättan, säger Ulf Mattsson. Men konkurrensen om dem är säkert hård.

Mer läsning

Annons