Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ölsjöbadets nya skötare

Föreningen Ramsberg tar över skötseln av Ölsjöbadet den här säsongen. Föreningen har också sökt pengar för att kunna utveckla både badet och campingen.

Annons
Tar över. Per Arne Lemnell är aktiv i föreningen Ramsberg som tar över skötseln av Ölsjöbadet i sommar. Föreningen vill också utveckla området och har sökt 200 000 kronor från kommunens landsbygdspengar.

De två senaste säsongerna har campingen och badet vid Ölsjön i Ramsberg skötts av Ramsbergsgården, men från kursgården sa man ifrån om en fortsättning i år.

Hoppas på ideella krafter

– Risken var ju att badplatsen inte skulle skötas alls, så då bestämde vi oss för att gå in och ta över, berättar Per Arne Lemnell från föreningen Ramsberg.

Föreningen tänker sig att folk från bygden ska ställa upp och jobba ideellt i sommar.

– Kiosken ska vara öppen dagligen under sommarlovet och vi kommer att ha veckovärdar, berättar Per Arne Lemnell som hoppas att det finns många som vill ställa upp.

Hjälp av sommarjobbare

– Alternativet är ju att vi inte har något bad här i Ramsberg.

Till sin hjälp har föreningen också fått sommarjobbande ungdomar från kommunen.

I helgen ordnade föreningen en städdag och en som kom för att hjälpa till var Annette De Kleine. Själv jobbar hon hela sommaren så hon kan inte vara veckovärd.

– Men man får försöka hjälpa till med andra saker, som till exempel städning, säger Annette.

Lockar många

Ölsjöbadet är en fin badplats, med både stor sandstrand och gräsytor. Det finns också toaletter, kiosk, bryggor och hopptorn. Det är många lindesbergare som åker hit för att bada.

– En fin sommardag kan det vara 300 personer här, säger Per Arne Lemnell.

Föreningen vill nu utveckla badet ytterligare och har sökt 219 000 kronor från de fem miljoner som kommunen har avsatt för landsbygdsutveckling. Dessa pengarna används till material medan den sökande föreningen får stå för ideellt arbete.

Föreningen Ramsberg har sökt bidrag till en ny toalett som blir handikappvänlig, nya bryggor, ett tak utanför kiosken samt till fler elstolpar på campingen.

Campingen har i dag cirka 16 platser, varav sju med el. Efterfrågan på elplatser är stor.

Planer för framtiden

– Förra säsongen var det fem som stod permanent på el och då finns det inte plats för så många nya gäster, konstaterar Per Arne Lemnell.

Att förbättra kiosken ytterligare och få till någon form av övernattningsrum är andra planer för framtiden.

Städar vid badet. Alexander Pettersson var med och krattade skräp vid Ölsjöbadet i lördags. Han bor i närheten och åker hit och badar flera gånger om dagen under sommaren.

Mer läsning

Annons