Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omfattande julbaluns i Frövi Missionskyrka

Julfesten har haft namn som julbasar, julauktion och julmässa. Från och med i lördags kväll heter den julbaluns. Oavsett namn så fyller festen Missionskyrkan i Frövi år från år.

Annons
Delägare. Ida Nilssons faster vann en godiskorg, men Linn var lovad att få vara med och dela på innehållet. Foto: Michael Landberg

Efter en tids slammer med kaffekoppar och fat, lussebullar och pepparkakor i lördagsskymningen skred Näsby församlings luciatåg in som gäster. Vägledda av organist Birgitta Rosenquist-Brorsson bjöd de på en nästan onödigt vacker musikalisk stund. Utöver luciasång och bjällerklang även modernare julsånger som gruppen Triads , ” tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna, det är mörkt nu, men det blir ljusare igen”.

Det var ett digert program som varade långt in på kvällen med musik, intervjuer, dans, auktion och julgranspåklädning för de yngre och avslutningsvis musik igen med delar av gospelgruppen Rejoice.

Pastor Stefan Klingberg intervjuade framstående idrottsungdomar i Frövi. Bland andra Emelie Alfredsson och Megheti Ego från Frövi IK fotboll samt judons Mattias Erlingsson.

– Jag spelar fotboll på ett eller annat sätt varje dag, berättade Emelie Alfredsson, som tillsammans med sitt lag klivit upp i seriesystemet.

Julbalunsens behållning går till ungdomsarbetet i Frövi SMU. Generositeten var påfallande i publiken. Inte överdrivet stora godispåsar med hemkokt innehåll ropades in för både 50, 100 och 150 kronor.

Fakta

Vid sidan om idrotten är det Svenska Missionskyrkan i Frövi och Svenska kyrkan som har betydande verksamheter för yngre på orten.

Missionsförsamlingen

i Frövi har cirka 100 medlemmar, samt tre anställda, en pastor och två ungdomsledare.

Club Källar´n startades för 15 år sedan i Folkets hus och har via företagshuset nu sin fasta punkt i missionskyrkan som fritidsgården Clubhörnan.

Det har även SMU-scouterna med i dagsläget ett 30-tal medlemmar.

Därutöver bedrivs bland annat söndagsskola, dans och konfirmandundervisning.

Louise Widh, Amanda Karlsson och Linn Andersson.
Arne Jansson höll ordning på såväl kaffeservering som barn.

Mer läsning

Annons