Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet hus och invigning

Igår var det öppet hus och invigning av Hälsohörnan på Freja vårdcentral i Fellingsbro. – Det är en jättebra uppslutning med både nya och gamla ansikten här, säger Susanna Hellsten, FAR-koordinator på Freja vårdcentral.

Annons
Invigning. Carine Norström, verksamhetschef på Freja vårdcentral, och Susanna Hellsten, FAR-Koordinator, drog gemensamt upp rosetten på bandet in till Hälsohörnan.Foto: Sofia Gustafsson

Tipspromenad, förfriskningar, ballonger och en presentation av verksamheten bjöds besökarna på Freja vårdcentrals öppna hus på.

– Hälsohörnan är ett rum där man kan väga och möta sig och på det sättet räkna ut sitt BMI, säger Carine Norström, verksamhetschef, och berättar att syftet är att jobba förebyggande.

– I Hälsohörnan kan man också ta sitt eget blodtryck och på det sättet själv ha bättre koll på sin egen hälsa, fortsätter hon och får medhåll från Susanna Hellsten:

– Vi hoppas att det här rummet ska leda till ökad medvetenhet runt hälsa och välmående, säger hon.

I samband med att Hälsohörnan skulle invigas passade Freja vårdcentral på att bjuda in till öppet hus så att invånarna fick en chans att lära sig mer om verksamheten.

– Vi kom hit för att vi är nyfikna, säger Birgitta Johansson från Vedevåg.

Med sig har hon Kerstin Gustafsson som nyss bytt vårdcentral till Storå.

– Jag är inte nöjd med den i Lindesberg. Men nu kanske jag får byta igen, det här är ju närmare än Storå, säger hon.

Mer läsning

Annons