Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordlek i Vedevåg

Anders Ceder (S) gjorde en ordlek av bokstäverna i ortsnamnet när han nationaldagstalade i Vedevåg. De båda V:na anser han kunna stå för vägar och att våga.

Annons
Tal. ”Bergslagen gjorde Sverige tack vare naturresurser och en öppenhet att ta vara på kunskap utifrån”. Det är en förklaringen till att vi har det bra och ska vara stolta över Sverige, sa Anders Ceder (S) när Vedevågsborna firade nationaldagen vid teatern.

Lindesbergs kommun kan ståta med fyra nationaldagsfirande om Fornaboda räknas in. Förutom Fellingsbro, Frövi och Lindeberg samlade även Wedevågs hembygdsförening till firande.

I gröngräset utanför teatern bjöd sjumannatruppen Dur-Fela med komp på musik och hembygdsföreningen på tårta som avslutning.

Vägarna är viktiga för Vedevåg, landsvägen, järnvägen och den gamla vattenvägen som också ger kraft, tolkade Ceder ortsnamnets första bokstav. Han lovade inget, men gav förhoppningar om att det till slut ska gå att få tågen att stanna igen i Vedevåg.

Våga fick stå för nästkommande V.

– Ni ska vara glada över att ni vågat göra verklighet av att starta affär här igen. Det startas inga affärer på småorter på andra håll, säger Anders Ceder.

Första E:et och D tolkades som eget ansvar och driftighet där Wedevåg bruks start för 500 år sedan var det första exemplet på detta och livsmedelsbutiken det senaste.

Gruppen Dur-fela med komp består av Leif Lundqvist, Uno Holmqvist, lennart Lindgren, Anders Norgren, Berit Landberg, Alf Landberg och Kjell Granqvist.
Ett tårtlångbord var finalen på Wedevågs hembygdsförenings nationaldagsfirande.

Mer läsning

Annons