Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro bland lokalvårdarna

Frustration, oro och brist på information. Så beskriver tre lokalvårdare vid Stadsskogsskolan situationen, sedan de fått veta att personal från gata/park ska erbjudas jobb som lokalvårdare.– Vi vet inte vad det innebär för oss inom lokalvården. Ingen har sagt något till oss, men vi tror att det kan gå ut över oss eller våra kollegor, säger de.

Annons
Oroliga. Maud Gustavsson och Anna-Karin Lindström är oroliga för att det kan bli lokalvårdare som får sluta för att ge plats åt dem som kommer från gata/park.

Ända sedan det blev klart att Bergslagens kommunal teknik, BKT, vill banta på gata/park-avdelningen och att personal därifrån ska erbjudas jobb som lokalvårdare, har lokalvårdarna i Lindesberg undrat vad som ska ske med dem.

Alla undrar

– De från gata/park ska ju in någonstans. Hur ska det gå till? Måste någon av oss som jobbar i dag sluta? Alla undrar hur det är tänkt, men ingen har kunnat ge ordentliga svar, säger Anna-Karin Lindström, som städar på Stadsskogsskolan i Lindesberg tillsammans med Maud Gustavsson och Christina Eriksson.

– Det är inte bara vi tre som känner oro. Vi har pratat med kollegor på andra håll och de är också oroliga, säger Christina Eriksson.

– Ska de som i dag har vikariat få gå och kanske några av de ordinarie hamna i vikariesvängen? Det känns som om vi är bortglömda av både arbetsledning och fack. Ingen ger information eller svarar på konkreta frågor, säger de tre.

”Förstår deras situation”

De är noga med att påpeka att de inte har något emot den personal på gata/park som kan komma att bli lokalvårdare

– Vi förstår deras situation och tycker synd om dem. Men någonstans kommer det här att drabba även oss. Det är det vi är oroliga för, säger Anna-Karin Lindström.

Diskussionsträff i dag

I dag, onsdag, ska kommunledningen träffa BKT:s direktion och förbundsledning för att diskutera neddragningarna inom gata/park.

Mer läsning

Annons