Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överraskad pristagare

Birgit Tybell fick i lördags förmiddag Vitsippepriset av Kristdemokraterna i Lindesberg. Det fick hon för ett mycket långvarigt engagemang med integrationsarbete.

Annons
Vitsippepristagare. KD:s styrelse i Lindesberg tog Birgit Tybell på sängen när Erikshjälpen öppnade för dagen. Hlödur Bjarnason överlämnade ett specialdesignat glasfat av konstnären Kerstin Carlsson Gullvert.

Som speciallärare, fram tills för cirka tio år sedan, har många familjer lärt känna Birgit Tybell.

– Du har blivit både mormor och farmor i många familjer som kommit till Lindesberg. Du har genom fantastisk värme och energi fått otroligt mycket uppskattning från invandrarfamiljer i Lindesberg säger Ingrid Åberg, ordförande för Kristdemokraterna i Lindesberg.

Det var också innebörden i den skriftliga motiveringen på diplomet som Birgit Tybell fick.

Hon undrade om alla utom hon visste om uppvaktningen i förväg.

– Varför är styrelsen i KD här, och varför ska de stå här vid disken och hålla tal till alla, undrade jag när kunderna började att strömma in, säger Birgit Tybell.

Hon var tydligt överraskad och Inger Åberg kom ungefär halvägs i det hon hade att säga innan Birgit riktigt fattade att det var henne saken gällde.

– Nu får jag gå in på kontoret och gråta en skvätt, sa hon efter ceremonin. Birgit Tybell är bland annat en av många frivilligarbetare som jobbar på Erikshjälpens andrahandsvaruhus i Lindesberg.

Ganska så kvickt var hon ute vid kassadisken igen och fortsatte dagens arbete.

KD i Lindesberg delade ut sitt första Vitsippepris 1993. Med Birgit Tybell är det 14 personer hittills som fått denna uppskattning för vad de gjort.

Några tidigare pristagare är Barbro Häger, Grönbo IF, Väntjänsten i kommunen samt musikpedagogen Ann-Christin Wassberg.

Mer läsning

Annons