Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovisst för gamla projektansökningar

Hur ska vi göra med de gamla projekten som ligger och väntar. Ska de få göra om resan en gång till? Det undrade Irja Gustavsson (S) i samband med beslutet om en nystart för landsbygdsutvecklingen i kommunen.

Annons

Uppdraget i kommunen att få fram pengar till de projektansökningar som lämnades in under fjolåret ligger kvar, men det är en fråga för sig. Tydligare än så är inte svaret.

Bengt Evertsson (MP) och Anniette Lindvall (M) påpekade att det är viktigt att inledda projekt som kommunen inte fattat beslut om får tydliga och snabba besked.

Det gäller Ölsjöbadet i Ramsberg, Vasselhyttans bygdegård, Vattenskidklubben i Guldsmedshyttan och en rastplats i Fellingsbro.

Christer Kallin spekulerade i att projekten skulle vara möjliga även i de nya formerna, med viss tvekan för Vasselhyttan, men att det nog skulle gå att hitta en lösning även där.

Tidigare avsattes fem miljoner kronor till särskilda satsningar för landsbygden. Förra sommaren frös kommunstyrelsen denna process och i årets budget fanns inga så kallade glesbygdsmiljoner med.

Vasselhytatns bygdegård lämnade in sin projektansökan för snart ett år sedan.

Mer läsning

Annons