Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På boksafari i stadsbibliotekets gömmor

Lindesbergs stadsbibliotek valde att fira världsbokdagen på ett nytt sätt, nämligen med en boksafari. – Det kan vara spännande att få se vad som finns bakom kulisserna, säger Arne Johansson, som tillsammans med Stefan Jansson var guide för boksafarin.

Annons
En show. Stefan Jansson avslutade kvällens boksafari genom att med inlevelse läsa dikterna ”Hyllning till vattnet” och ”Mening”, med flera.Foto: Sofia Gustafsson

Ner i källaren, genom bokmagasinet, förbi hyllor med gamla boksamlingar och in i arkivet gick den litterära upptäcktsresan som Arne Johansson och Stefan Jansson bjöd in till på onsdagskvällen för att uppmärksamma världsbokensdag.

– Folk verkar vara nöjda, säger Arne Johansson och konstaterar att det var god uppslutning med runt 20 deltagare på kvällens första safari.

– Det är ett sätt att levandegöra huset och folk tycker att det är kul att få komma in i de här delarna av biblioteket, säger han och tillägger:

– Av arbetsmiljöskäl kan vi inte ha öppet för alla att springa i arkiven och magasinet, men de tillhör ju invånarna så det är klart att de ska få en chans att titta på dem.

Efter rundvisningen bjöds deltagarna på förfriskningar samtidigt som Stefan Jansson, dagen till ära iklädd safarimundering, läste dikter.

– På det sättet bjuds de också på en liten föreställning, säger Stefan Jansson som fick både applåder och skratt från en nöjd publik.

En historisk skatt. I bibliotekets källare visar Arne Johansson runt i bokmagasinet som bland annat innehåller gamla inbundna böcker och tidningsartiklar från Bergslagspostens tid.

Mer läsning

Annons