Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar i sjön eller väl använda medel

Kommunstyrelsen beslutade under tisdagsförmiddagen  att ta ett helhetsgrepp för utvecklingen av Lindesjön runt. Pengar sätts av för konsulttjänster i en utredning.– Det finns kompetens inom kommunen. Satsa pengarna på något beständigt i stället, säger Bengt Evertsson (MP).

Annons
sjön runt. Det finns idéer och ambitioner från många håll för Lindesjön runt. Nu är det meningen att de ska samlas till en långsiktig utveckling av motionsslingan. Arkivbild Michael Landberg

Tillväxtutskottet och näringslivschef Merit Israelsson har rekommenderat kommunledningen att låta någon utomstående ta ett helhetsgreppo för promenadslingans långsiktiga utveckling. Från början föreslogs 400000 kronor till projektledararvoden, men det blev hälften.

I en utredning om Lindesjön runt ska medborgarna vara delaktiga. Projektet ska avslutas senast den 31 oktober 2015.

Evertsson fick stöd från Sverigedemokraterna Virosa Viberg och Per Söderlund, men det gav tre röster i en omröstning mot övrigas tolv.

- Vi bedömer att det behövs en blick utifrån och utvecklingsavdelningen har inte resurser. Lindesjön runt har hitills inte skötts på bästa sätt, säger kommunchef Christer Lenke. Han använde ordet spretigt men brist på idéer är det inte för motionsslingan.

Bengt Storbacka påpekade att kommunstyrelsen måste lita på tjänstemännens förslag.

– Lindesjön runt ligger alla varmt om hjärtat, men vi behöver hjälp, säger Jonas Kleber (C).

Mer läsning

Annons