Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planerar bygga mer vid Väringen

FRÖVI. Den stora efterfrågan på lägenheter i miljöhusen vid Idengatan i Frövi gör att Lindesbergsbostäder kan tänka sig att bygga fler bostäder intill Väringen. Parkområdet intill båthamnen och ett område vid Vibyn strax väster om samhället ska undersökas närmare.

Annons
Sjöutsikt. Parken med utsikt över Väringen kan bli nästa bostadsomtråde i Frövi. Libo och BMB ska ta fram beslutsunderlag till politikerna.BILD: INGVAR SVENSSON

– Vi har nyligen haft ett möte med Bergslagens miljö- och byggförvaltning där vi diskuterade de här områdena, säger Roger Sixtensson. Nu ska vi bjuda in Positiva Frövi för att höra vad föreningen har för idéer och förslag.

Anpassad bebyggelse

I parken intill båthamnen gäller det att anpassa nya bostäder till den bebyggelse som redan finns där. Libo har också att ta hänsynstill båthamnen, en boulebana och strandpromenaden.

– Jag kan tänka mig fler-familjshus.

När det gäller området väster om samhället äger kommunen en del och Korsnäs en annan del av marken. Fastighetsbolaget kommer att kontakta Korsnäs för att höra om företaget vill sälja marken.

– Vid Vibyn kan jag tänka mig en satsning på enfamiljshus, säger fastighetschefen.

Tar fram beslutsunderlag

Sedan tidigare håller Libo och BMB på att undersöka området öster om Prästryggen. Marken där är dålig och tillåter inga större hus.

– Det troliga är att det kan bli aktuellt att bygga par- och radhus där.

Även i Lindesby i närheten av Lindeskolan planeras det fler bostäder. Där är det tänkbart både med par-, rad- och kedjehus. Libo menar att det området kan komma att bebyggas i etapper.

– Politikerna vill att det ska byggas 200–250 nya bostäder, säger Roger Sixtensson. Men det kan inte ske på ett par år. Utan vi måste hitta ett rätt antal och ha en långsiktig process.

Libo och BMB ska nu fram beslutsunderlag för de tre tänkbara områdena i Frövi och Lindesby. Det ska vara klart till september.

Mer läsning

Annons