Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojke till sjukhus efter misshandel på skola

Två elever på Stadsskogsskolan hamnade i konflikt igår. Det slutade med färd till sjukhus för den ena eleven. Nu har skolan polisanmält händelsen.

Annons

- Det var två elever som hamnade i en konflikt igår på skolan. Detta diskuterades på ett föräldramöte igår kväll. Och idag har information om det inträffade getts till skolans elever, berättar Henrik Arenvang, chef på barn och utbildningsförvaltningen i Lindesbergs kommun.

- Vi har polisanmält ärendet och nu är det polisens sak att utreda ärendet. Och på skolan jobbar vi vidare med ärendet utifrån de rutiner vi har för sådana här händelser.

Det var vid 12-tiden på onsdagen som det blev bråk mellan två pojkar i årskurs 9. Under bråket skadades den ena pojken så illa att han fick föras till sjukhus, bland annat med hjärnskakning.

- Båda pojkarna stannar hemma från skolan idag och imorgon. Och sedan är det sportlov på det, säger Arenvang.

Bakgrunden till bråket ska bland annat vara kränkningar och hot på internet på fritiden. I dessa kränkningar på internet är såväl de båda eleverna som är involverade i konflikten som andra utomstående personer inblandade.

Polisen vill inte berätta om detaljerna i ärendet i nuläget.

- Vi har en anmälan om misshandel på Stadsskogsskolan och ärendet har lämnats över till åklagaren. Där ligger ärendet för tillfället och nu väntar vi på utredningsdirektiv från åklagaren, säger Thomas Jäderkvist, lokalområdeschef på polisen.

Mer läsning

Annons