Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen behöver nya tips

Lindesbergspolisen behöver nya tips för att komma framåt i utredningen om rånet mot Ica Supermarket i Lindesberg i slutet av november. Därför väljer spaningsledningen att gå ut med två bilder från affärens övervakningskameror.

Annons
Bild från Ica-rånet. Rånarna gick in i Ica-butiken vid 20-tiden söndag den 28 november. De var i butiken cirka en timme innan de övermannade de två butiksanställda.

– Rånet utfördes på ett fult sätt och är ett grovt brott, säger Peter Gustafsson vid Lindesbergspolisen. Därför är det viktigt att kan få fast dem som gjorde rånet.

Polisen är intresserad av alla iakttagelser i och kring Ica-butiken söndag 28 november mellan klockan 20 och 22. Utredarna tror att det finns personer som sett rånarna.

– Vi hoppas att någon känner igen personerna på övervakningsbilderna. Deras kroppshållning kanske också någon känner igen. En av rånarna bar en specifik luva. Kanske någon känner personer som har en sådan. En av rånarna bar en blå jacka, som också kanske kan hjälpa oss.

En och en halv timme

Rånarna befann sig i butiken cirka en och en halv timme. De bakband personalen innan de försvann med en större summa pengar.

– De gick ut på baksidan i riktning mot Kungsgatan. De vek sedan av söderut mot varuhallstorget. Vi tror att de tagit av sig rånarluvorna där. Jag är övertygad om att någon mötte dem utan maskering. Jag tror dessutom att det måste flera som sett rånarna, säger Peter Gustafsson.

Men vart de sedan tog vägen vet inte polisen. Det finns ett antal övervakningskameror på staden. Om dessa kontrollerats och vad de i så fall gett vill inte Lindesbergspolisen avslöja.

Släpptes i brist på bevis

Tre män i 18-årsåldern har suttit anhållna skäligen misstänkta för grovt rån. Men de släpptes i brist på bevis och i väntan på undersökningssvar från Statens kriminaltekniska laboratorium och Öreropolisens tekniker. Trion har nekat i alla förhör, men är fortsatt misstänkta.

I förra veckan häktades en 18-åring på sannolika skäl misstänkt för rånet. Enligt kammaråklagare Louise Helleday har han hjälpt rånarna. Hur han hjälpt dem vill spaningsledningen inte avslöja.

Den som har tips angående personerna på övervakningsbilderna kan ringa polisens växel i Örebro 114 14 och begära Lindesbergpolisen.

Försvann söderut. Vid 21.30-tiden lämnade rånarna butiken. De gick ut på baksidan och gick vidare mot Kungsgatan. Där fortsatte de söderut.

Mer läsning

Annons