Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerduo vill ha energirabatt

Göran Gustavsson (FP) och Ingrid Åberg (KD) vill att kommuninvånarna ska få billigare energi från Linde energi AB än de kunder som inte bor i kommunen.

Annons

De föreslår i en motion till fullmäktige att detta skrivs in i kommunens ägardirektiv till sitt bolag.

– Det hade åtminstone varit klädsamt om Gustavsson, som är ersättare i vår bolagsstyrelse, tagit upp frågan med bolaget först, säger Greger Nilsson, ordförande i Linde energi AB.

Kommunen eller dess bolag får inte särbehandla invånarna. Greger Nilsson undrar hur bolaget ska göra med de kommuninvånare som inte är kunder alls hos Linde energi.

– Ska vi skicka en check till dessa i så fall. Som det är nu får alla kommuninvånare ta del av vårt överskott, säger Nilsson.

I goda tider, det har det varit ett antal år för Linde energi AB, går pengar in i kommunkoncernen där fullmäktige i slutänden bestämmer vad de ska användas till.

För ett antal år sedan tog energibolaget initiativ till helkundsrabatt. Abonnenter som köpte både värme och el skulle få billigare energi, men det satte Konkurrensverket stopp för.

Varför tog ni inte upp idén med Linde energi direkt?

– Ingrid och jag resonerde om saken. Vi valde att skriva en motion eftersom vi inte tror att styrelsen för bolaget är positivt inställda. Det vi är ute efter är att få igång en debatt. Vår utgångspunkt är att bolagen ska vara till för alla invånares bästa, säger Göran Gustavsson.

Michael Landberg

Mer läsning

Annons