Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populära promenader

Det promeneras duktigt i byn och trakten runt omkring. Det kan Finnåkers nya bygdegårdsförening konstatera. Under våren har det varit mellan 50 och 70 flanörer på plats på söndagarnas hälsobingo­promenader.

Annons
Deltog i bingon. Bengt och Annika Johansson samt Bertil Gustafsson köper brickor av Kerstin Larsson och Ann-Christin Larsson under gårdagens hälsobingo i Finnåker.

En strid ström av människor i varierande åldrar kom för att lösa ut en bingobricka på söndagsförmiddagen. Till dem hörde Annika och Bengt Johansson, Österhammar.

– Vi har bott i byn och är med i föreningen så vi försöker vara med och gå varje gång, berättade Annika innan de traskade ut på turen som tar ungefär en timme.

Föreningens aktiva turas om att lägga slingan, berättar Ann-Christin Larsson och Kerstin Larsson som bemannar ”sekretariatet” den här söndagen. Likaså hjälps man åt att fixa bakningen till fikat, som förutom eventuella bingovinster, är belöningen när flanörerna kommer i mål.

Bertil Gustafsson från Fågryte, Fellingsbro, fick sällskap av döttrarna Michaela Eriksson och Tina Gustafsson med make respektive kompis.

Det här är helt klart ett bra sätt att komma ut och gå en sväng, säger Bertil som allt som oftast brukar promenera med barnen.

– Visserligen promenerar jag hemma också, men det är trevligare att göra det ihop, och så träffar man alltid en del folk, säger han, som även haft en del tur med siffrorna.

Om den här turen var lika lyckosam är dock inte känt.

Mer läsning

Annons