Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positivt besked för frisören

Det krävdes en resa till Istanbul för att fellingsbrobosatta Catherine Sham skulle få arbetstillståndet som kan innebära att hon och hennes familj får stanna i Sverige trots utvisningsbeslut.

Annons

I början av september nåddes familjen Sham av beskedet att de skulle utvisas. Då var Catherine bara två veckor från att ha jobbat på sin salong i Fellingsbro de sex månader som krävs för att beviljas ett arbetstillstånd.

– Utvisningen har dröjt. Dels eftersom läget i Pakistan förvärrats och dels efter ännu ett överfall mot en kvarvarande familjemedlem, berättar familjens ombud, Ingemar Olsson.

De begärde därför en ny asylprövning, vilket avslogs.

– Den tredje december fick jag brev hem att utvisningsbeslutet står fast. Dgen efter lämnade Catherine Sverige, säger Ingemar Olsson som följde med till Istanbul för att på plats hjälpa till med ansökan om arbetstillstånd.

– Den sjätte december meddelade Migrationsverket att arbets- och uppehållstillstånd var beviljat.

Övriga familjemedlemmar är nu inte längre asylsökande, utan söker uppehållstillstånd som anhöriga.

– Beslutet om arbetstillstånd gör att allt blir lättare. Tyvärr måste även resten av familjen lämna EU för att deras begäran om att få vara anhöriga ska kunna behandlas, säger Ingemar som tycker att regelverket sätter en del onödiga käppar i hjulet för familjen.

Mer läsning

Annons