Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pricksäkert par fick träffa likasinnade

Det small rejält i skogarna kring Frövifors under söndagen. På sina håll kom dunster av krutdoft. 224 startande tog tillfället i akt att öva inför höstens småviltsjakt när Frövi jaktskytteklubb anordnade jaktstig.

Annons
Siktade. Joakim Jurstrand från Kvicksund tog sikte på en måltavlorna.

Vid åtta stationer fick deltagarna möjlighet att öva hagelskytte mot en rörlig måltavla. Två skott vid varje station, sedan inspekterades måltavlorna. Fler än tio hagelträffar gav maxpoängen tio. Totalt kunde man alltså skrapa ihop 160 poäng, ett konststycke som fyra deltagare lyckades med.

Vid den andra anhalten hade måltavlorna formen av en räv respektive hare. Vid den stationen hade Reine Jansson ansvaret.

– Som jaktskytt är säkerheten nummer ett. Allt för viltets skull. Det här är ett bra sätt att träna så att man inte skadeskjuter djuren. Det är bra att träna på rörliga mål, säger han.

Flera deltagare lockades också av poängsamlandet.

– Vi brukar skjuta tillsammans, att vi är här i dag är mest för kul. Det är roligt att göra något tillsammans, säger Anna Olsson som åkt från Pålsboda tillsammans med sambon Mats Aronsson. Han hade tagit hem dagens kamp dem emellan.

– Men Anna är ändå vinnare eftersom hon sköt personbästa, säger han och Anna fyller i:

– Vi har sagt att den dag jag skjuter bättre än Mats ska vi åka till Thailand.

–  Vi brukar ha jaktstig en gång om året, berättar Benny Gill, kassör i Frövi jaktskytteklubb.

– Oftast på våren. Det är nu man kan börja träna inför höstens jakter.

Föreningen kan räkna in bortåt 200 medlemmar, de flesta från trakten men även boende i Örebro, Ervalla och Lindesberg.

Några problem att hitta funktionärer till söndagens arrangemang var det inte, närmare 40 stycken fanns på plats för att bland annat serva vid de olika stationerna.

– Nästa stora arrangemang är Jägarduvan den 7 juni. Den är snarlikt dagens jaktstig, men med lerduvor. Det brukar vara något färre skyttar men i gengälld kan de gå flera varv på stigen, berättar Benny Gill.

Tisdagar och lördagar har man träningskvällar för lerduva. Även icke-medlemmar kan vara med och skuta.

– Klubben erbjuder också skyttekvällar med lerduveskyttar tillsammans med instruktörer, berättar Benny Gill.

pricksäkra. Anna Olsson och sambon Mats Aronsson hade åkt från Pålsboda till Frövifors för att söndagens jaktstig. ”Vi brukar skjuta tillsammans. Det är roligt att göra något ihop”, säger Anna. 224 deltagare från hela landet fanns på plats i Frövi.Foto: Adam Söder
Siktade. Joakim Jurstrand från Kvicksund tog sikte på en måltavlorna.

Mer läsning

Annons