Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisade skolelever

Årets höjdpunkt på Lindeskolan ägde rum i går eftermiddag. Då prisades ett antal elever för sitt goda arbete och engagemang. Det övergripande skolpriset togs hem av Sofia Melin med motiveringen att hon är ett så bra ansikte utåt för skolan.

Annons
Alla samlade. Totalt sexton elever i årskurs tre på Lindeskolan fick ta emot prispengar och blommor under gårdagens ceremoni.

– Jag vill ju göra Lindekolans roligare, det är det som driver mig, sa Sofia Melin efter att hon fått ta emot prischecken på tio tusen kronor.

– Jag skulle engagera mig även om det inte fanns ett pris, det är sådan jag är. Men att det finns något att kämpa för är bra, konstaterade Sofia som funderar på att använda prispengarna till en vinterresa.

Sofia Melin är aktiv i elevkåren, skoltidningen, har varit med och utvecklat sociala elevaktiviteter för hela skolan, deltagit i gymnasiemässan och har genom sitt engagemang på ett bra sätt synliggjort Lindeskolan. Och det är det som juryn tar fasta på – hur eleverna är med och marknadsför Lindeskolan på ett positivt sätt.

Femtusen kronor

Förutom skolpriset så delades ytterligare 15 Bel-priser á vardera fem tusen kronor ut till en elev i trean i varje program.

Detta som ett sätt att synliggöra särskilt positiva, ambitiösa och duktiga elever som lyfter skolvardagen för lärare och andra elever genom sitt engagemang och sin kamratskap.

När Sparbanksstiftelsen tog initiativ till priset så var det för att få till ett slags lokalt Nobel-pris, därav namnet Bel-priset, som står för Bra elev på Lindeskolan.

Det naturliga valet

– Vår vilja i Sparbankstiftelsen är att Lindeskolan ska vara det naturliga skolvalet, och skolan spelar en viktig roll i bygdens utveckling, sa Ingemar Engstrand innan det var dags att avslöja årets pristagare.

Prisceremonin ägde rum i Lindesberg arena med musik, mingel, cider och snittar. Nytt för i år var att också gymnasiesärskolan uppmärksammades. Där kan alla elever ta åt sig av äran eftersom det inte delades ut något individuellt pris.

I stället fick eleverna fem tusen att göra något roligt för tillsammans.

Förgyller vardagen. Patrik Ljungberg tog emot särskolans prischeck som eleverna nu tillsammans ska göra något roligt för. Delade ut priset gjorde rektor Karin Johansson.
Lindeskolans ansikte utåt. Ett bra sådant är Sofia Melin som för sina insatser fick ta emot årets skolpris på tio tusen kronor.

Mer läsning

Annons