Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisokänslig fastighetsaffär

Lindesbergs kommuns fastighetsbolag är på väg att sälja ett par industrifastigheter. Inte till den som är villig att betala mest. Objekten har erbjudits vissa utvalda.

Annons
Nästan sålt. Distriktsveterinärernas ledning sa i måndags att de inte visste att huset var tlll salu. Än mindre att ett ägarbyte är på gång.

Under onsdagen har kommunala bolaget Falab, Fastigheter i Lindesberg AB styrelsemöte som ska ge klartecken till affärerna. I praktiken är de klara med skrivna kontrakt.

– Jag väntar med att säga vilka köparna är, tills styrelsen sagt sitt och det sitter pengar på vårt konto. Innan dess är ingenting helt klart, säger Roger Sixtensson, vd på Falab.

Han säger att han fått affären i knät efter nyår för att fullfölja vad tidigare styrelse och vd för Ilab beslutat. Anders Ceder var styrelseordförande och Stefan Eriksson vd. I slutet av fjolåret fusionerades Industrifastigheter i Lindesberg AB, Ilab, in i Falab. Stefan Eriksson gick i pension vid årsskiftet och Ceder finns numera på Region Örebro län.

– Det jag vet är att fastigheterna inte annonserats ut och att Ilab hade direktkontakter med flera hugade spekulanter, säger Roger Sixtensson.

Förra året förberedde dåvarande ägaren Ilab försäljning av tre fastigheter på norra industriområdet.

Det var den Distriktsveterinärerna i Bergslagen är en hyresgäst i på Tennisgatan, huset som bland annat Sjömarks däck och Linde Energi AB är hyresgäster i på Skrinnargatan samt gamla centralförrådet på Stafettgatan.

Det senare plockades ur paketet eftersom lokalerna anses behövas för kommunal verksamhet även fortsättningsvis. Alltsammans är i linje med vad politikerna har beslutat och som i sin tur grundats på det lokaleffektiviseringsförslag som Stefan Eriksson hade som uppdrag att ta fram.

– För tre, fyra år sedan hade vi ute industrifastigheter flera gånger hos bland annat mäklare. Intresset var lågt och ingen nappade. Därför bestämde vi oss i höstas för riktade sökningar mot intressenter, säger Anders Ceder.

NA har varit i kontakt med bland annat Länsveterinärerna i Bergslagen och Sjömarks däck. Ingen av dessa hyresgäster har blivit tillfrågade om ett eventuellt intresse att köpa fastigheterna man är hyresgäster i.

– Vi har varit intresserade av vår grannfastighet på Siggebohyttevägen. Jag kan väl säga att vi är lite lagom sura över att bli nekade att köpa den, säger Greger Nilsson, styrelseordförande för Linde Energi AB.

Flera spekulanter säger sig ha blivit avvisade trots att de sagt sig varit villiga att vara med på en budgivning.

Fastigheten på Skrinnargatan hade i december 2013 ett bokfört värde på 3,2 miljoner kronor, Tennisgatans låg på 4,6. Marknadsvärdena bedöms vara högre.

Mer läsning

Annons