Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projekt ska ge unga jobb

LINDESBERG. I norra delen av Örebro län behövs det fler unga företagare. Därför satsar Bergslagens Sparbank på projektet ”Drömjobbet 2012”.

Annons

– Sex ungdomar mellan 18 och 20 år från Lindesberg, Nora eller Ljusnarsberg kommer att få jobb på banken i sommar, säger Christer Trägårdh, verkställande direktör vid Bergslagens Sparbank. Ungdomarna kommer att få hjälp att utveckla sin affärsidé och få stöd av mentorer samtidigt som de utvecklar sina företag.

Syftet med bankens projekt är att få igång en större företagsverksamhet i Bergslagen. Ska det lyckas krävs fler entreprenörer.

– Det är viktigt att unga ser att det finns en chans att starta eget och bygga sin framtid, säger bankdirektören. Arbetsmarknaden här ser okej ut. Men vi lever i avfolkningstrakter och måste skapa ett sätt som gör att ungdomarna stannar kvar.

Christer Trägårdh menar att det behövs fler enmansföretag och företag med några anställda. Däremot tror han inte att det går att locka hit företag som behöver anställa 40 eller 50 personer på ett bräde.

– Jag hoppas att fler företag och arbetsplatser i Bergslagen antar utmaningen och erbjuder unga entreprenörer att utveckla sig själva och sina idéer, säger bankdirektören.

En ambition hos banken är att skapa någon form av riskkapitalbolag. Det är viktigt att få loss riskkapital för att kunna utveckla unga entreprenörer. Banken jobbar för fullt med den frågan.

– Innan sommaren kommer vi att presentera ett förslag.

Projektet kommer att presenteras på den UF-mässa som hålls i Conventum arena i Örebro i dag. De ungdomar som vill delta i projektet kan anmäla sig till Entreprenörskap i skolan. En jury ska plocka ut sex unga företagare till ”Drömjobbet 2012”.

Fotnot: Projektledare för ”Drömjobbet 2012” är Johanna Berg och Klas Brynte, som är mentorer inom satsningen Entreprenörskap i skolan Bergslagen.

Mer läsning

Annons