Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rådhuskalendern har kommit till Lindesberg.

Nu visas barnboksillustrationerna från Rådhuskalendern i Örebro på biblioteket i Lindesberg. Och på lördag anordnas en inspirationsdag för barn kopplat till julkalendern. 

Annons
Nu är den här, Rådhuskalendern från Örebro, på biblioteket i Lindesberg.

Sammanlagt 48 bilder av barnboksillustratörer från Sverige har under 2012 och 2013 tagits fram till Rådhuskalendern i Örebro. Sedan har bilderna turnerat, bland annat i Stockholm, Arvika och Eskilstuna. 

Nu finns julkalendern på bibiloteket i Lindesberg från och med idag, måndag, och fram till den 3 december.

- Det ska bli roligt att få ha unika illustrationer från några av Sveriges främsta barnboksillustratörer här på biblioteket. Vi hoppas att många barn kommer och ser bilderna, säjer barnbibliotekarie Kristina Blom, i ett pressmeddelande från Lindesbergs kultur och fritidsförvaltning.

Och nu på lördag, den 15 november, mellan klockan 10-12 arrangeras dessutom en särskild inspirationsdag på biblioteket för barnen. Då tittar man på Rådhusets julkalender och målar sedan egna bilder med hjälp av fantasin, inspirerat av julkalendern.

- Julkalenderns illustrationer ger barn, unga och vuxna en häftig upplevelse och en härlig ingång till bildens, bokens och berättelsens värld. Den stimulerar till läslust, kreativitet och fantasi som är goda ingredienser för att få tillgång till ett bra språk, säger Sylvia Blomberg, utvecklingsledare på Kulturenheten Örebro läns landsting, i pressmeddelandet.

Med illustrationerna från Rådhusets julkalender är en ambition att väcka intresse för boken och ge barn en annorlunda entré till läsningens värld.

Mer läsning

Annons