Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raka besked väntas i mars

Tidigast den 10 mars får motorklubben SHRA Lindesberg besked om klubben får tillstånd att köra dragracingtävlingar på industrirakan med oregistrerade fordon. Då kommer berörda myndigheter att ha ett nytt möte i frågan.

Annons
SHRA Lindesberg har inte gett upp hoppet om att få köra tävlingar med oregistrerade fordon på industrirakan i sommar. Men ett besked måste komma inom en månad.

Förra veckan diskuterade representanter för Riks-polisstyrelsen, Transportstyrelsen, Vägverket och Svenska Bilsportförbundet den här frågan. Målsättningen är att hitta en lösning som möjliggör tävlingar med den här typen av fordon på allmän väg.

– Vi fick bekräftat på mötet att alla har en vilja att lösa problemet, säger Joachim Hultgren, som ansvarar för miljö-, teknik- och säkerhetsfrågor på bilsportförbundet. Alla har nu fokus på att hitta en lösning. Det finns olika varianter både på kortsiktiga och långsiktiga lösningar. Mer än så vill jag inte säga i det här läget.

Väckte fler frågor

Länsjurist Johan Strandberg, vid länsstyrelsen i Örebro, var med på telefon i slutet av mötet. Han fick en del frågor från mötesdeltagarna.

– Min känsla är att mötet väckte nog fler frågor än svar, säger han. Knäckfrågan om oregistrerade fordon ska få tävla på allmän väg kvarstår. Skulle jag ta ett nytt beslut i dag om tävlingar på industrirakan blir det återigen avslag.

SHRA:s banansvarige Mikael Blomberg tycker att tongångarna är positivare nu än före mötet i Borlänge. Mikael och ytterligare några medlemmar träffade Joachim Hultgren och bilsportförbundets förbundsdirektör Thomas Jansson timmarna efter mötet.

– De stannade till i Lindesberg och informerade oss om hur diskussionerna gått. Vårt intryck är att det finns möjligheter för oss att få köra tävlingar som planerat i sommar.

Bråttom

Men det börjar bli bråttom. Tiden börjar rinna ut för motorklubben. Mikael Blomberg betonar att klubben behöver få ett besked den 10 mars.

– Vi har dåligt med pengar i kassan eftersom vi fick ställa in vårtävlingen i fjol, säger han. Där tappade vi intäkter vi räknat med. Nu håller vi på att göra en budget.

Motorklubben är också i full gång med att jaga sponsorer. Hittills har försäljningen gått riktigt bra. Mikael Blomberg tror att en del vill hjälpa till lite extra med tanke på den situation klubben hamnat i.

Den 10 mars kan bli en ödesdag för SHRA. De berörda myndigheterna kommer att träffas hos länsstyrelsen i Örebro. Den här gången kommer länsjurist Johan Strandberg att delta.

Mer läsning

Annons