Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordår för badhuset

105 964. Så många besökare hade Energikällan under 2011.
– Det är rekord, säger en nöjd badhuschef, Åsa Jönsson-Carlsson.

Annons
Rekordår. 2011 hade badhuset Energikällan i Lindesberg rekordmånga besökare. Bild: Ulrika Stoetzer

Rekordåret kommer efter två år av nedgång i besöksstatistiken. Nästan 106 000 besökare är 17 000 fler än året innan. Siffrorna från 2010 är dock lite missvisande eftersom badet då var stängt i maj och halva juni för en omfattande renovering. 2009 hade badet knappt 99 000 besökare.

Men även jämfört med det tidigare rekordet, på 101 800 från 2008, är förra året riktigt bra. Även gymmet visar rekordsiffror, med ett medlemsantal på 1 200 personer.

Vad uppgången beror på kan Åsa Jönsson-Carlsson inte riktigt svara på. Men intresset för till exempel simskolorna är mycket stort.

– Jag tror också att vi hade nytta av det tråkiga vädret som var i höstas.

Badhuschefen tror även att den negativa publiciteten kring Gustavsvik efter drunkningsolyckan i augusti och andra allvarliga tillbud där har gynnat badet i Lindesberg.

– Det är många utifrån som kommer hit. Det här är ett lagom stort bad där man har bra överblick över barnen.

Minusresultat

De två senaste åren har Energikällan gjort ett minus på cirka 5 miljoner kronor. Resultatet kommer att bli ungefär det samma för 2011.

– Vi har gjort cirka 700 000 kronor plus mot budget på entréavgifter, men det äts upp av att fastigheten är gammal och behöver ett större underhåll, säger Åsa Jönsson-Carlsson, som sedan årsskiftet också är tillförordnad VD i bolaget Energikällan.

Målsättningen för 2012 är att ligga kvar över 100 000 besökare. Energikällan ska då ingå i ett EU-projekt kring besöksnäringen i Örebro län. Det går ut på att olika anläggningar och verksamheter samarbetar för att få besökarna att stanna ytterligare en dag.

– Det tror jag att hela länet kommer att tjäna på, säger Åsa Jönsson-Carlsson.

En annan viktig fråga att jobba vidare med är samarbetet med Lindesbergs arena.

Några större renoveringar står inte på programmet. Möjligtvis kommer motionsbassängen att stängas ett par veckor för några mindre åtgärder.

Mer läsning

Annons