Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordstort intresse för påskpyssel

– Det här måste vara rekord, en sådan här anstormning hade vi inte räknat med.Entusiastiskt börjar Carin Eriksson och Kristina Blom på biblioteket att bära in fler bord i en alldeles för liten påskpysselverkstad.

Annons
Pappa John Omoomian följer allt som dottern Ava gör genom kamerasökaren. Första pysslet blev ett påskkort som mamma ska få.

Det föreföll som om alla Lindesbergs barn i förskoleåldern var där för att kasta sig in i kreativt påskpysslande. För att inte tala om pysselsugna mor- och farföräldrar samt mammor och pappor. I flygande fläng växte färggranna kycklingar, tuppar och påskbrev fram.

– Nu vill jag göra en tupp, sade Alva Stunz uppfordrande till mamma som skulle assistera med saxen.

Sexåriga Alva, som var där med sin tvillingbror Viktor, hade innan suget efter en tupp dök upp hunnit med att göra tre gula kycklingar att hänga i påskriset. Men några påskbrev skulle hon inte göra.

– Jag gör dem hemma i stället, sade Alva säkert.

För en påsk utan att gå påskkärring verkade uteslutet för tvillingduon.

– Klart man ska gå runt med påskbrev för då får man ju godis, förtydligade Viktor.

Runt de fullsatta borden sträcktes det ivriga händer efter fjädrar, färgglada pappersark, limstift, saxar och sytrådsrullar.

Vid ett av borden satt Ava som är fem år. Hon hade gjort ett påskbrev, med en tupp som har eleganta stjärtfjädrar i svart och rött, på framsidan.

– Det här ska mamma få, deklarerade Ava som helst inte vill tala om vad hon heter i efternamn.

Hur som helst kommer knappast hennes påskbrev bli någon större överraskning, då mamma sitter sisådär en tio centimeter bort.

Under tiden som Ava skapar så gör pappa John Omoomian det också fast på sitt eget sätt. Med kameran följer han nästan varenda rörelse som Ava gör.

Hur lik blev den egentligen? Alva Stunz jämför sin påsktupp med modellen i keramik. Alva hann också göra tre knallgula kycklingar som ska hänga i påskriset.
Femåriga Ava visar stolt upp sitt påskkort. På framsidan har hon ritat en tupp med stoltserar med en röd och en svart fjädrar till stjärt.

Mer läsning

Annons