Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockhammars elever år 4-6 får åka till Frövi i höst

I måndags beslutade Barn- och utbildningsnämnden att Rockhammars skola ska omfatta årskurserna F – 3. Barnen i årskurs 4 – 6 får åka till Fröviskolan.

Annons

Redan nu går de tio eleverna i årskurs fem och sex i Frövi, och när de intervjuades för en tid sedan tyckte alla utom en att de trivdes bättre på Fröviskolan.

– Barnperspektivet väger tungt. Men jag kan förstå föräldrarna om de blir upprörda över det här, säger ordförande Linda Svahn (S).

Beslutet inför hösten berör fem elever i sexan, en i femman och fyra i fjärde klass.

Nämnden var inte enig, SD och M samt den ena C-ledamoten röstade mot förslaget.

Diskussionerna om Rockhammars skola har kommit och gått under många år.

Nu står skolförvaltningen inför det faktum att 19 miljoner kronor ska sparas under de kommande två åren. Inför detta gjorde förre skolchefen Kaj Söder en konsekvensbeskrivning där ha menade att skolorna i både Rockhammar och Ramsberg skulle behöva läggas ner helt för att hämta in denna stora summa. Nu blir det inte så.

– Vi har verkligen försökt hitta en lösning och nu väljer vi att satsa på de yngre, att de får gå kvar på en liten skola, säger Linda Svahn.

Vid annonsering nyligen efter lärare till år 4-6 i Rockhammar fick man två sökande, dessa hade dock inte rätt behörighet.

Mer läsning

Annons