Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockhammarsdagen firades vid sporthallen

Den årliga Rockhammarsdagen manifesterar vad som finns i bygden och lockar dit en och annan utsocknes. – Jag är ju uppvuxen här och passar på att åka hit och ta en titt, säger Thomas Eriksson, numera Kolsvabo.

Annons
En hästkraft. Yessicka Rådberg och Tekla Rapp driver Tyr Häståkeri i Rockhammar och erbjöd en rundtur bakom Jussi under Rockhammarsdagen. Foto. Michael Landberg

– Vi har samlat aktiviteterna i och runt sporthallen numera. Äldre och de som har lite svårt att gå tyckte det var för långt att gå ut på Lustholmen, säger Lars Fagré, ordförande i föreningen Liv i Ramsbergsbygden som tillsammans med Röda Korset och Rockhammars PRO stod för lördagens arrangemang.

En avdelning innehöll ett bakluckeloppis. Gry, Elsa och Maria Ahlström hade gjort storstädning i Elsa och Marias rum.

De packade upp i regnskurar och gråväder.

– Solen lyser alltid i Rockhammar oavsett väder, säger Gry Alhlström.

Färdiglekta leksaker skulle omsättas i lite pengar.

– Vi vill köpa en egen surfplatta som vi ska dela på, berättar Elsa.

Fellingsbro hembygds och fornminnesförening hade fotoutställning inne i sporthallen. Det var gamla bilder med Rockhammarsanknytning. Ett foto andas 70-tal och är från en Konsumstämma. ”Konsum för oss som vill framåt” står det på en banderoll. Minspelet på ordföranden förebådade kooperationens framtid.

Besökaren Karin Gustafsson fastnade vid Jussi och kuskarna Yessicka Rådberg och Tekla Rapp som sedan några år driver Tyr häst-åkeri.

Karin berättade om sina erfarenheter av både skogsarbete och hästkörning för länge sedan.

– Hästkörningen är en bisyssla för oss, men vi skulle vilja kunna göra det på heltid, säger Yessicka Rådberg.

Blöt början. Inledningsvis fick Gry, Elsa och Maria Ahlström täcka sitt stånd mot regndroppar, men det kom snart att klarna.
Lars Fagré, ordförande i föreningen Liv i Rockhammarsbygden.

Mer läsning

Annons