Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockviken blev en succé för My

Nu har festivalen Rockviken på Prästryggen dragit igång för fullt. Familjen Rodhe från Ölmbrotorp är bara några av alla besökare som dessutom övernattar på campingen. Dottern My Winberg, nio år, har peppat ett helt år för att komma hit.

Annons
Nära till musiken. Ann Kosik med döttrarna Julia och Johanna Stefanusson bor utanför Ervalla och tycker det är toppen med så nära rockfestival.

FRÖVI. Och hon är förstås supernöjd.

– Jättekul! Mitt favoritband är Smash into Pieces.

– Vi är här för barnens skull. Det är en rolig grej att göra med familjen på sommaren, förklarar hennes mamma Cathrin Rodhe.

De var här förra året också, men då åkte de hem på kvällen och hit igen dagen därpå, berättar hon. Men i år bestämde de sig för att tälta på campingen och ligga kvar över natten.

Ligger kvar gör däremot inte Ann Kosik med sina döttrar Julia och Johanna Stefanusson. De är från Ervalla och har rätt nära hit.

– Det är musiken som drar, vi brukar åka på festivaler. Musiken har alltid varit ett stort intresse, och min ”gubbe” Patrik Stefanusson är trumtekniker. Det är toppenbra att de ordnar den här festivalen på Prästryggen, förklarar Ann.

Det tycker också besökarna David och Emelie som just kommit.

– Det är roligt att se lite nya band som inte syns annars, säger Emelie.

Entusiast. Leon Danielsson är en riktig festivalentusiast och hjälper till. Han jobbar till åtta på kvällen med sen blir han publik och deltagare.
Väktarvatten. Även väktare behöver vätska i sommarhettan, här Kent Palmqvist på väg till kollegan Jerry Johansson.
Längtat hit. My Winberg, nio år, har peppat i ett år för att åka till Rockviken, med sin familj Wiktoria Rodhe, Cathrine Rodhe och Tomas Alfredsson.
Återvändare. Emelie och David var här förra året och kommer gärna tillbaka.

Mer läsning

Annons