Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röda Korsets första 150 år uppmärksammas

I år firar Röda Korset 150 år. Det kommer att uppmärksammas, bland annat i Guldsmedshyttan imorgon, fredag.

Annons

- Vi har Öppet Hus i vår nya lokal på Månstigen 1. Där bjuder vi på kaffe. Brödet har de kvinnor, som deltar i Kulturträffen bakat. Den som vill kan gå en tipsrunda till lokalen. Priser till alla med alla rätt utlovas, berättar Laila Ramberg från Röda Korset.

I samband med sitt öppet hus ska RK ha lite historiskt material att visa för besökarna och ge information om Guldsmedshyttans Röda Kors-krets. Musik kommer det också att bjudas på.

- Över hela landet kommer Röda Korsare att måla soffor röda för att skapa mötesplatser. I Guldmedshyttan har vi också målat en soffa Röda Korset-röd. Vi hoppas att många kommer för en pratstund och vill provsitta i vår soffa.

- Vi tänker också på de som drabbats av jordbävningen i Nepal. Därför kommer vi att sälja lotter och tomatplantor och att ha bössor utställda. Lottvinster och tomatplantor har skänkts av företag och privatpersoner på orten. Alla pengar vi får in under dagen kommer oavkortat att gå till Svenska Röda Korsets akutinsamling för stöd till Nepalesiska Röda Korset och hjälpinsatsen efter jordbävningen.

Under 2014 samlade Guldsmedshyttekretsen in 17 626 kronor i bössor. Till Röda Korsets insamlingar och projekt för hjälpverksamhet kunde kretsen skicka 41 320 kr och till Radiohjälpens insamling för Världens barn 6 200 kr.

- Vi börjar dagen klockan 9.30 utanför ICA och slutar cirka klockan 18, avslutar Laila Ramberg.

Mer läsning

Annons