Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rollatorrally till stöd för syrierna

Rollatorerna var få, men viljan att promenera för Syriens folk desto större. Startfältet på fredagens rollatorrally på strandpromenaden bestod mestadels av yngre fotgängare.– Det är konstigt, Lindesberg som är så fyllt av rollatorer, säger Torbjörn Tillas som deltog i promenaden.

Annons
går för Syrien. Gudrun Högström (till höger) var en av initiativtagarna till rollatorrallyt. ”Vi är några som brukar fika på 37:an och då har vi skojat om att vi skulle ha ett rollatorrally. När vi hörde om insamlingen tänkte vi att det är ett bra tillfälle”, säger hon.

Medieuppmärksamheten var det inget fel på. Starten vid bron till Loppholmarna förevigades av en skara fotografer och inför rallyt hade initiativtagaren Gudrun Högström intervjuats av Expressen.

Men när starten skulle gå och Monica Lehn Dominick höjde startflaggan visade det sig att uppslutningen var klenare än arrangörerna hoppats på.

– Det är nog för kallt för att många ska vilja gå ut, säger Gudrun Högström.

– Jag brukar ändå ta en promenad på förmiddagen så då passade det bra, säger Torbjörn Tillas. Det var en trevlig promenad. Jag gick bredvid en man från Syrien som ville lära sig vad sakerna hette på svenska, som björk, sälj, ö och udde.

Förutom att arrangörerna samlade in en del pengar på startavgiften var rallyt en bra påminnelse för den insamling som pågår över helgen på Café Lyktan för att samla in förnödenheter till Syriens folk.

– Jag har pratat med många syrier på bibliotekets språkkafé så det är klart att man känner för dem. De har det bedrövligt i Syrien, säger Gudrun Högström.

Mer läsning

Annons