Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rondell tidigast 2012

Den planerade rondellen vid korsningen Fotbollsgatan och riksväg 50 i Lindesberg kan börja byggas tidigast 2012. Det står klart efter att kommunledningen träffat en representant för Trafikverket.

Annons

– För att vi ska kunna ta ett förslag om att förskottera tre miljoner kronor till Trafikverket måste vi veta när det kan betala tillbaka pengarna, säger kommunalråd Anders Ceder (S).

Vid mötet klargjorde Christian Mineur, strategisk samhällsplanerare vid Trafikverkets region öst, att kommunen inte kan få något besked på den punkten förrän i höst.

– Trafikverket vet i dag inte om det finns några pengar till en rondell i Lindesberg, säger Ceder. I september sker en fördelning av pengar till olika satsningar.

Två alternativ finns, endera inryms projektet i budgeten eller inte. Inryms det kan det bli tal om att inleda projektering i slutet av detta år. Blir det ett nej får Lindesbergs kommun vänta ytterligare på en rondell vid riksväg 50.

– Vi kommer föreslå kommunfullmäktige att fatta beslut om att bygga en rondell och förskottera tre miljoner kronor under förutsättning att Trafikverket fattar motsvarande beslut, säger kommunalrådet.

Den preliminära uppgörelse som dåvarande kommunalråd Anders Larsson (C) gjorde med Trafikverket i slutet av förra året var villkorat av det skulle komma igång i år. Annars skulle inte verket ställa upp med tre miljoner kronor.

Tidsplanen har redan spruckit. Men projektet kommer att leva vidare. Frågan är dock hur länge kommunen måste vänta innan rondellbygget kan genomföras.

Mer läsning

Annons