Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryska ungdomar påträningsläger i Lindesberg

Ryska proffslaget SKA St. Petersburgs ungdomsverksamhet Silverlions har förlagt sitt sommarträningsläger i Lindesberg.

Annons
Storfrämmande. En rysk hockeygrabb har fullt fokus på pucken innan han drar till.

– Vi hoppas att det här är starten på ett framtida utbyte. Det stora målet är att få hit SKA St. Petersburgs A-lag på träningsläger, säger John Falk från Lindlöven IF:s styrelse som driver projektet.

Vanligtvis när man kliver in i Lindehov i slutet av juli möts man av en grå betongplatta. Nu, däremot, ligger isen nyspolad. Femton hockeygrabbar värmer upp och coachdirektiv på ryska ekar i den folktomma hallen.

Spolad två veckor tidigare

För att ta emot 140 hockey- och konståkningsungdomar från St. Petersburg spolades isen i Lindehov två veckor tidigare än vanligt. Ungdomarna är mellan 6 och 16 år och har en hel organisation med kockar, läkare, massörer och fystränare med sig.

De yngsta barnen har även föräldrarna här. De bor samtliga i Fritidsbyn och i Östanby i Gusselby.

– Vi tog första kontakten förra sommaren när de var på läger i Arboga. Vi bjöd dem hit till Lindesberg, visade våra anläggningar och de gillade det de såg, berättar John Falck.

Förhandlingar har pågått sedan dess och i våras blev det klart att Silverlions skulle komma till Lindehov. De anlände 25 juli och stannar till 15 augusti.

Gillar Lindesberg

– Vi har haft vårt summercamp i Arboga tre år tidigare. Det här är första gången i Lindesberg och vi gillar det. Allt är nära för ungdomarna; bad, camping och fotbollsplan, säger tränaren Valery Afanasyev.

– Förhoppningsvis kommer vi kunna skicka ungdomslag till St. Petersburg i framtiden, säger John Falck.

Mer läsning

Annons