Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryttare vill ha egen fritidsgård

Föreningen Linde ridskola och Frövi-Fellingsbro ryttarförening har tagit fram en vision för hur ridsporten kan bedrivas i Lindesbergs kommun i framtiden. Föreningarna väntar nu på att en grupp kommunala tjänstemän ska ligga fram en rapport angående finansiering och lämplig mark.

Annons
Hoppfulla. Melker Viberg, till vänster och Christofer Kärrdahl hoppas att kommunens politiker är beredda att satsa på en ny anläggning för ridsport.          BILD: INGVAR SVENSSON

– Vi har drivit varsin anläggning tidigare och det är dyrt, säger Christofer Kärrdahl, ordförande i Frövi-Fellingsbro ryttarförening. För att få till något bra måste vi satsa på en anläggning. Målsättningen är att få till en kvalitativt bra ridsportanläggning.

Föreningarna har under lång tid bedrivit ett utvecklingsarbete. Till sin hjälp har de haft landsbygdsutvecklare Christer Kallin, som kommit med en del idéer.

– Det känns som vi kommit en bra bit på väg, säger Melker Viberg, ordförande för föreningen Linde ridskola. Jag hoppas vi kan förverkliga planerna.

Cirka 30 hektar mark behövs för att skapa en anläggning med bland annat två ridhus, sommarbete, parkering, lokaler för veterinär och hovslagare.

– Var en ridanläggning ska ligga i kommunen har vi inte sagt något om, säger Christofter Kärrdahl. Däremot har vi sagt att den bör ligga nära kommunikationer och kundunderlag.

Melker Viberg säger att målet är att skapa en ridskola för alla som har intresse av hästar. Det är också viktigt att tävlingar kan genomföras året runt.

– Ambitionen är att få till en anläggning som kan liknas vid en fritidsgård, säger Frövi-Fellingsbro ryttarförenings ordförande.

Ryttarföreningarna vill också skapa ett nära samarbete med företag och näringsverksamhet som har koppling till hästsport och besöksnäring.

– Det är också viktigt att jobba för att gynna mångfald i olika former som kulturer, sociala förutsättningar och handikapp, säger Melker Viberg.

De båda ryttarföreningarna vill ha en gemensam ridanläggning snarast. Men den politiska processen har inte startat och ryttarföreningarna vet inte hur politikerna resonerar.

– Det vore intressant att veta vad de är villiga att göra kommande mandatperiod för att stödja vår vision för ridsporten, säger Christofer Kärrdahl.

Mer läsning

Annons