Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S vill ha dialog om centrum

Hur vill vi att centrum ska utvecklas? Med den frågan i fokus bjuder Socialdemokraterna i Lindesberg in till öppet möte i kväll tisdag.

Annons

Bakgrunden är enkel.

– Vi har länge pratat i partiet om hur man skulle kunna hitta sätt för att utveckla handeln i stan, samtidigt som man förtätar boendet för att få ett mer utvecklat centrum, säger Bengt Storbacka.

Han berättar också att antalet tomt gapande skyltfönster i stan gör att många stadsbor kommer till partiet med önskan att något ska hända för att få liv i lokalerna.

– Så syftet med träffen är helt enkelt att fånga upp tankar och idéer och få till en dialog med medborgarna, säger Bengt Storbacka.

Man bjuder in brett och hoppas att såväl pensionärer som ungdomar och barnfamiljer dyker upp på träffen, som sker i kväll i Lindesberg arena.

– För egen del har jag en tanke om Lindesberg som Bergslagens köpcentrum, fortsätter Storbacka som konstaterar att mötet även är ett naturligt inspel i arbetet med den fördjupade översiktsplanen som pågår i kommunen.

– För egen del tror jag ju att handel föder mer handel. Ett litet bekymmer med vår kommun är utformning med flera småorter. Men jag tror att man kanske måste bestämma sig och våga säga att det här är centrum i kommunen.

Mer läsning

Annons