Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S vill ha stark koalition

Socialdemokraterna i Lindesbergs kommun vill bilda en stark koalition. På onsdag kväll ska partiet analysera valresultatet och diskutera vilka som ska inbjudas till diskussion om samverkan.– Vi vill gärna ha en koalition med majoritet så att vi slipper Sverigedemokraterna som vågmästare, säger Anders Ceder (S).

Annons
Pär-Ove Lindqvist M gratulerade socialdemokraternas Anders Ceder, till höger, till ett bra val när de träffades som hastigast på måndagseftermiddagen.

Socialdemokraterna stänger inte dörren för något parti förutom SD. Närmast till hands ligger ett samarbete med Vänstern och Miljöpartiet.

– På landstingsnivå kommer de här partierna överens. Det kanske vi kan göra även när det gäller kommunpolitiken. Som jag ser det har vi bra relationer med båda partierna, säger Ceder.

Socialdemokraternas ambition är att kunna hitta en lösning snarast för att kunna ge ett besked till väljarna om hur och vilka som ska styra kommunen de närmaste fyra åren.

Kandiderar du till posten som ordförande i kommunstyrelsen?

– Jag får avvakta och höra vad partiet har för synpunkter i frågan, säger Anders Ceder. Får jag frågan är jag beredd att ställa upp. Annars hade jag inte ställt upp på listan.

Alla röster i kommunvalet i Lindesberg är inte räknade. Det återstår att räkna 238 poströster, vilket Länsstyrelsen gör på onsdag. Moderaterna kan ta ett nionde mandat på bekostnad av KD, som i så fall får ett mandat.

Mer läsning

Annons